6. augusta 2013

Wild Yam - informácie, opis, účinok...


WILD YAM je viacročná popínavá rastlina rastúca v Amerike. Jej liečivé účinky poznali už dávni Aztékovia a Mayovia, ktorí ju využívali na liečenie viacerých ochorení, avšak najmä pri ženských ťažkostiach.


Vúskumy dokazujú, že Wild Yam ( orig. názov Dioscorea villosa ) je mocný prostriedok súčasnej alternatívnej medicíny, nakoľko obsahuje veľké množstvo steroidných saponínov, najmä dioscin, ktorý je bežne používaný na výrobu progesterónu a iných steroidných liekov užívaných ako kontraceptíva. 




Wild Yam a jeho účinok na ľudské telo

Medzi hlavné účinky Wild Yamu sa radí blahodárny vplyv na ženské zdravie. Je to z toho dôvodu, že pozitívne vplýva na dosiahnutie optimálneho množstva a balancie ženských pohlavných hormónov - estrogén a progesterón, ktoré majú dôležitú úlohu v zdraví ženy. Taktiež obsahuje substancie (diosgenín), ktoré majú významný vplyv na znižovanie výskytu hormón-dependentných typov nádorov. 

U mladých žien významne napomáha zmierniť menštruačné bolesti, silné krvácanie a pomáha potláčať nervozitu, nepokoj a zmeny nálady pri menštruácii. Taktiež zmierňuje napätie v prsníkoch, ktoré je častým prejavom predmenštruačného syndrómu. 

Pre staršie ženy je podstatné, že obsahuje steroidné saponíny, ktoré regulujú hormonálnu funkciu, čo je dôležité k zaisteniu kľudného prechodu (menopauzy). 


Wild Yam je však určený všetkým ľuďom, pretože má aj ďalšie vlastnosti ako:

  • spomaľuje proces stárnutia celého organizmu
  • pomáha diabetikom optimalizovať hladinu glukózy v krvi
  • potláča problémy dráždivých čriev, podráždeného žalúdka a žlčníka
  • posilňuje imunitný systém
  • vykazuje protinádorové účinky

Wild Yam obsahuje látku DHEA

Významný vplyv na ľudské telo má aj látka DHEA, ktorú Wild Yam prirodzene obsahuje. Ide o širokú škálu látok, ktoré vplývajú na zvýšenie odolnosti organizmu voči mnohých ochoreniam, starnutiu, poklesu vitality a priberaniu na váhe. Štúdie vykonané vo Veľkej Británii dokonca poukazujú na vážnu skutočnosť, že u všetkých žien, u ktorých sa hladina látky DHEA v organizme zníži pod 10 % hodnoty priemerných hladín zodpovedajúcich ich veku, sa s najväčšou pravdepodobnosťou vyvinie rakovina prsníka alebo iné smrteľné ochorenie. 
Hladina DHEA sa v organizme znižuje vekom a tento proces začína už vo veku 25 rokov, odkedy dochádza v oganizme k poklesu prirodzenej tvorby DHEA, čo odštartuje proces stárnutia. Bez dopĺňania tejto látky dochádza k poklesu vitality a aktivity a zároveň sa otvára priestor na vývoj mnohých závažných ochorení (Alzheimerova choroba, srdcovo-cievne ochorenia, nádorové ochorenia...)



Odporúčame





Swanson Premium
Wild Yam
balenie 60 kapsúl ( 400 mg v jednej )
cena 4,92 Eur

odkaz - http://swanson.sk/p/363/wild-yam






Swanson Superior Herbs
Wild Yam koreň
balenie 100 kapsúl ( 405 mg v jednej )
cena 11,78 Eur

odkaz - http://swanson.sk/p/390/wild-yam-kore%C5%88

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára